Dag 11 - Mina syskon

Jag har tre systrar som heter Emma, Maria och Katarina men ingen av dom bor hemma längre så det känns ibland som jag är det enda barnet.
Men så är det ju såklart inte. Emma och jag har både samma mamma och pappa medans vi bara har samma mamma som Maria och Katarina.
Egentligen är vi ju som halvsyskon då men jag ser ändå dom två som mina riktiga systrar. Det är lite roligt att vi bara är tjejer tycker jag.

Emma bor i Nottingham med sin pojkvän, Maria bor i Örebro med sin pojkvän där som har två döttrar som heter Ellen och Siri och Katarina bor i Vretstorp och hon har två söner som heter Daniel och Mattias. Så jag är alltså moster till två killar, lite kul!
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva men en sak är säker, och det är att jag inte är ett dugg lik någon av dom tycker jag.
Alla dom tre är lika mamma, men jag tycker att jag är mer lik min pappa istället.
En sak som vi har gemensamt är att vi har nog samma humor, vi skrattar verkligen åt precis allt!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer men jag älskar dom och jag är glad över att dom är mina systrar! 

Har inga bilder på någon av dom på den här datorn så det får bli ett sånt här tråkigt inlägg utan bilder!

Mellandagsrea!Det är alltså det här jag fick med mig hem från rean idag + en vit bh, ett vanligt vitt linne från gina och ett puder bara. Imorgon bär det iväg igen!

Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

Sämsta bilderna med camen, men jag orkade inte fixa med min andra kamera så dom här får duga!Just nu


Jag har precis kommit ur duschen och sitter nu med ansiktsmask och kollar på Pirates of the caribbean som går på fyran,underbart!

Dag 9 - En resa jag minns

Det är två resor som jag minns speciellt, kan inte bestämma vilken av dom som var bäst eftersom dom båda va lika underbara fast på olika sätt!

Turkiet 2008 med Cicci är en resa som jag aldrig kommer att glömma, det var även första gången som jag flög också.
Jag kommer ihåg att vi pratade om det någon gång på våren där och du sa att du ville att jag skulle följa med dig och din familj dit.
Och varför skulle jag inte vilja det? Pappa pratade med din mamma om det och vips så var resan bokad. 
Jag minns att jag var jättenervös när vi satt och väntade på att dom skulle börja boarda planet, men allt gick bra och fram kom vi.
Vi var där i två veckor och jag tror att jag hade kunnat stannat i minst två veckor till, för vilket underbart väder vi hade!
Det var högsäsong just när vi va där så vi klagade ju inte på vädret i allafall. Temperaturen stod på ungefär +40 grader varje dag.
Jag tänker inte rabbla upp allting som vi gjorde där, men säg något som vi inte gjorde istället?
Jag fick blåsor i hela munnen och runt om munnen tack vare deras äckelketchup som va så stark mot våran eftersom jag inte tål tomater.
Vi fick ringa upp en turkisk doktor som kom och drog i min mun så jag börjde gråta tillslut, smärta kan jag säga, smärta.. 
Jag fick massa salvor och munvatten som jag skulle gurgla efter varje måltid och det gjorde jag varje dag.
Minns en dag efter buffén så skulle vi gå upp och göra det åt mig, vi tar hissen som vanligt och såklart blir det strömavbrott och hissen stannar.
Det var tur att vi hade varandra för sådär rädd har jag nog aldrig varit. Vi stod och kramdes och grät, men samtidigt skratta.
Tillslut hoppade allt igång och upp kom vi, men när vi skulle ner igen så tog vi allt trapporna.

Det finns så mycket roligt vi gjorde och jag skulle kunna skriva en hel bok om det känns det som, men det här får räcka!
Jag kan berätta att det här är en resa som jag aldrig kommer glömma och jag skulle gärna göra om det om jag fick chansen!Åhus med Hanna både 2007 och 2008, jag kommer aldrig att glömma dom veckorna som vi spenderade där!
Första året var vi där i två veckor och det var både skratt och tårar minns jag, vissa stunder ville vi slå ihjäl varandra till och med.
Det var då vi träffade alla kompisar där, minns att vi räknade hur många det va tillslut men nu har jag glömt bort det..
Kommer ihåg att vi va vid bryggan och Eddie kom fram till oss med en fet dunjacka och började prata med oss, sen blev det bara fler!
Vi hade aldrig tråkigt på dagarna, utan vi va alltid med någon. Från morgon till kväll.
Adam kallade vi för snurre sprätt eftersom vi tyckte att han va så vimsig och han va överallt men ingenstans, haha!
Hela handbollslaget Lugi eller vad dom hette från Lund umgicks vi väldigt mycket med också, vi kollade på alla deras matcher!
Minns att vi skulle bada där på kvällen och jag fick ta på mig Axels shorts och han fick ta mina byxor eftersom han skulle kolla på.

Året efter var vi bara där i en vecka och vi träffade inte riktigt alla som vi träffade året innan vilket va lite synd.
Laget var i Göteborg istället för att vara i Åhus, skäms!
Adam och hans kompisar träffade vi, och samtidigt träffade vi Sebbe som jag fortfarande har lite kontakt med.
Den veckan blev det också både skratt och tårar, och jag tänker inte skriva ut här varför men jag kommer aldrig glömma dom veckorna!
Sebbe bröt nyckelbenet och vi skulle följa med in till sjukhuset och allt vad det var, herregud! hahaha, men jag saknar alla..
Varje sommar vill jag åka tillbaka dit och bara dra ihop alla som man träffat, men det är ju trots allt ganska långt?

Jag hatar datorer, dom suger.

Ja, datorer är sämst. Dom har verkligen ett eget liv och jag förstår aldrig hur dom tänker!
Jag är så sjukt arg på min skoldator som verkar göra som den vill hela tiden, den gör aldrig som jag vill.
Förut satt jag och kollade på kläder på H&M's hemsida, helt plötsligt pluppar det upp massor med varningsrutor över hela skärmen och jag fattar såklart inget av vad som händer. Samtidigt kommer det upp en ruta om att jag har 38 virus i datorn, KUL!
Det är kul att det är min skoldator och att jag inte kan göra något åt det eftersom jag inte har några skivor eller nått till den.
Det går inte att göra nått på den, inte ens trycka upp en liten bild.
Bakgrunden ändrades också av sig självt till något blått som det står WARNING med en fet röd text, så vad gör man åt det?
Jo man smäller ihop den och ställer in den i garderoben så får den va där inne och skämmas så kanske den blir snäll och skärper sig tillslut.

I fredagskväll kom Kalle och hämtade mig eftersom vi inte kunde hålla oss ifrån varandra längre, skulle egentligen till han på lördagen.
Vi har inte gjort alls mycket den här helgen, tagit det lugnt mest och kollat film osv.
Vi bytte julklappar med varandra i fredagskväll och han måste verkligen veta vad jag tänker osv.
Jag hade nämligen tittat på en kavaj till nyår som jag tänkt köpa nu i veckan, och till det tänkte jag ha mina svarta jeans och ett svart linne.
Tro det eller ej, men Kalle har gått och köpt just den kavajen och ett sjukt snyggt linne till mig. Det kommer användas på nyår + smycken!
Av mig fick han en jättesnygg klockan och röda godisapor som vi åt upp på ungefär 10 minuter, jag vill väl också ha godis..

Eftersom min skoldator har fått flyttat in i min garderob så använder jag min andra dator som jag knappt har något på.
Så i det här inlägget blir det nog inga roliga bilder skulle jag tro, jag ska ta och kolla om jag hittar något roligt i mina mappar!

Dag 8 - Något jag ser fram emot

Det är nog ganska mycket som jag ser fram emot kan jag säga er.

Jag ser fram emot nyår, eftersom vi då får starta om på nytt efter 12-slaget och 2011 ska fan bli ett bra år!
Det är det året jag fyller 18 och det är det året som jag antagligen kommer att ta mitt körkort, och det ser jag självklart fram emot!
Det är inte krogen jag ser fram emot mest med att fylla 18, det är väl mer det att man blir mer vuxen och att man får ta mer ansvar.
Känns som att jag kommer lära mig själv ett och annat då, som t.ex. att hålla i pengarna lite mer eftersom räkningarna då skrivs på mig.

Att ta studenten är det många som ser fram emot, jag gör också det men samtidigt inte. 
Det är ingen som kommer att tjata på mig att jag ska göra det och det? Man får mer press på sig och man ska ut i det riktiga arbetslivet.
Jag vill inte heller lämna klassen eftersom det kommer verkligen bli tomt utan den, men samtidigt.. vilken känsla att stå där på flaket?
Känslan av att veta att jag har klarat av gymnasiet! Jag har delade tankar kring det faktiskt..

Juldagen

Vi vaknade klockan tolv, gick in och åt frukost och kollade lite på Beck som gick på tv:n. 
Vi gick tillbaka hit och la oss i sängen igen och kollade på tv då vi fick besök av tre galna tomtar som nästan slog in dörren, (fulla?)..

Nu planerar vi dagen så vi får se vad vi hittar på, åka och köpa halstabletter till mig ska vi i allafall göra.

JULAFTON

Idag är det ju julafton som jag tror att dom flesta redan har förstått eftersom det står överallt på facebook osv, tror ni fattat det ändå.

Dagen har jag spenderat i vretstorp hemma hos min syster med min underbara familj.
Det blev god mat, kalle anka, julklappar och såklart mycket skratt! Nu väntar jag på att Kalle ska komma och hämta mig så jag får mysa med honom! Jag hoppas på att alla har haft en trevlig dag osv.

Såhär spenderar jag kvällen innan julafton

Dag 7 - Min bästa vän

Idag är det då dags att skriva om min bästa vän, det går inte. Jag har nämligen flera av dom, och det är dom underbaraste vännerna man kan hitta!
Utan dom vet jag inte vad jag skulle göra, dom är så jävla bäst.
Det är dom som alltid har stannat kvar när alla andra har svikit, det är dom jag kan ringa vilken tid som helst på dygnet och det är dom som får mig glad! Utan dom skulle det inte gå.
Jag skulle inte kunna byta ut dom mot något här i världen, dom finns alltid där för mig och jag älskar dom.

Emmelie Nea och Hanna - Ni är nog dom som känner mig allra bäst skulle jag tro. När vi tre träffas så är det aldrig något dåligt, vi skrattar jämt!
Med er kan jag prata med om vad som helst och jag vet att det stannar där. Vi går på olika skolor och vi umgås inte lika ofta som vi gjorde förut, men det spelar ingen roll för ni kommer alltid att vara mina bästa kompisar!
Hanna och jag är nog dom två som är mest lika varandra till sättet mellan oss fyra.
Om vi är med varandra två dagar i rad så hatar vi varandra tillslut, men ändå älskar jag dig!


Cicci - Du är nog den knäppaste jag kännner, med dig kan vad som helst hända. Vi har aldrig tråkigt när vi träffas och vi har aldrig bråkat.
Vi umgås inte så ofta som vi gjorde när vi gick på högstadiet, och när vi träffas så har vi hur mycket som helst att prata om.
Det enda vi gör när vi är, är nästan bara att äta och att snacka, vi rör oss knappt en meter. Kanske är därför vi är så feta? HEHEHE<3

Du är bra på att lyssna och ger alltid lika bra tips. Är det något som är fel så märker du det på mig utan att jag behöver säga något.

Ida - Du är den personen som har känt mig längst och du vet precis allting om mig skulle jag tro. Det var genom ett fönster som vi blev vänner.
Jag, pappa och min syster flyttade till huset bredvid er och sen dess har vi varit bästa kompisar.
Jag minns när vi var små och våra familjer umgicks nästan varje kväll, vi grillade och jag vet inte allt vi gjorde.
Det är såna tider man saknar men jag vet att jag har dom minnena kvar, men jag tycker att det är synd att vi flyttade.
Det är efter det som vi har glidit ifrån varandra en del känns det som, egentligen spelar det ingen roll för du är ändå min bästa vän!
Vi har gått igenom mycket tillsammans, både bra och dåliga saker men jag är glad att du blev min bästa vän!


Utan mina vänner skulle jag inte vara nånting, jag älskar er alla lika mycket! NI ÄR BÄST


Dag 6 - Min dag

Jag är ganska dålig på det här med att följa listan som jag la upp för någon vecka sen, men jag skriver när jag känner för det.
Idag ska jag alltså berätta om min dag.

Idag är det onsdag vilket innebär den första riktiga dagen på jullovet.
Dagen började med att jag vaknade upp helt död bredvid Kalle runt elva som också var lika död som jag ungefär.
Igår var vi ju iväg på gymnasiefesten med massa folk, jag tyckte det va sjukt kul där inne. Med eller utan alkohol!
Vi köade i över en timme för att få komma in och jag va nära på att dra där ifrån flera gånger, men in kom vi tillslut!
Kom hem vid halv tre skulle jag tro och vi somnade direkt, men nu skulle jag ju berätta om min dag idag.

Dagen har jag spenderat med mina fina vänner Emmelie, Hanna och Nea.
Jag, Emmelie och Nea gick till bowlingen först för att käka och snacka massor, sen drog vi vidare till ica och handlade ingredienser.
När vi kom hem till Nea så satte vi oss i soffan och kollade på en film som Nea och jag filmade till Emmelie i julklapp för fem hela år sen.
Det var mer pinsamt än roligt att kolla på nästan, varför fick vi den idén?!
Sen kom Hanna till oss och vi bytte julklappar, jag fick äran att öppna Emmelies fina julklapp.
I paketet låg det en fin duschmössa som var en tomteluva, ett nagellack, en duschtvål och ett nagellack. Det mesta behöver man ju?
Sen satte vi igång med att baka knäck, ischoklad och såna där cornflakes med choklad.
När vi va klara med det gick vi ner till Neas rum och kollade på Sunes jul och smällde i oss massor av det som vi bakat. 

Nu är jag hemma och har lagt mig i sängen, tänkte kolla på andra avenyn kanske eller städa rummet som jag aldrig gör klart.
Vet inte hur många gånger jag har påbörjat städningen men ger upp efter halva rummet, sen hinner det bli stökigt igen!
Slänger upp några bilder här från idag med:Dag 5 - Min utbildning

Ja, min utbildning alltså. Jag går nu andra året på It-mediaprogramet i Örebro på John Bauergymnasiet.
Där trivs jag väldigt bra och jag har världens underbaraste klass som jag trivs superbra tillsammans med.

På It-media så får vi hålla på med allt som har med media att göra, det var och en är intresserade av.
Det är en friskola vilket jag gillar, vi gör inte riktigt samma saker som på dom kommunala skolorna.
Vi inriktar oss väldigt mycket på foto och film vilket är det som dom flesta på linjen verkar mest intresserade av.
Jag själv är mest intresserad av foto och journalistik, men jag har på den senaste tiden blivit mer och mer intresserad av film.

Jag läser foto men skulle samtidigt vilja läsa rörlig bild vilket inte går ihop.
Nu i tvåan har vi haft det ganska fritt och fått göra det vi är intresserade av och det vi verkligen brinner för.
Resultaten blir alltid bättre än tänkt eftersom vi alltid hjälper varandra och tipsar varandra på hur man kan göra det bättre osv.
När jag blir stor vill jag arbeta som journalist eller fotograf.

JB-gala

Idag har det då varit JB-gala, och vi fick ta emot ett pris för våran arbetsinsats eller vad det var!
Det var en biobiljett och den kommer jag att utnyttja flitigt.
Alla andra bidragen var sjukt bra och det va kul att se vad alla andra mediaelever hade gjort under dom här veckorna!

Nu ska jag dra mig ner till tåget och åka in till stan igen för att tillbringa natten hemma hos min syster, får sovmorgon imorgon då vi börjar 11 med avslutningen!

Your lips are red

You can take my breath away

Dag 4 - Det här är viktigt för mig

Det absolut viktigaste för mig är mina vänner, familj och Kalle. En dag i mitt liv utan dom skulle inte gå, jag är beroende av dom.
Jag är så otroligt tacksam över att jag har dom hos mig, dom förstår mig verkligen och jag gör allt för dom!
Om det är något som är fel så behöver jag aldrig tala om det för det ser dom på mig direkt, och dom gör mig alltid på bra humör igen.

Det är väl det som är det absolut mest viktiga för mig här i livet, sen finns det såklart småsaker efter det.
Något jag är beroende av är min hygien och tuggummi, jag tvättar händerna hela tiden eftersom jag är livrädd för bakterierna.
Min telefon klarar jag mig inte heller utan, jag har med mig den vart jag än är. Går jag på toa så är den med till och med. 
Om jag glömmer den en dag till skolan så får jag alltid panik och känner mig helt naken!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, men det är lite kortfattat av det som är viktigast för mig!

Dag 3 - Mina föräldrar

Jag har varit dålig på att uppdatera nu, men har inte haft någon ork till eller haft tid. Nu ska jag istället skriva om min mamma och pappa. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om dom. Men enligt mig så är dom ju världens bästa föräldrar och jag tänker inte dela upp det här och skriva varsitt stycke om dom, utan jag skriver ett stycke om dom tillsammans.

Som jag skrev så är dom såklart världens bästa föräldrar. Finns inga ord för hur tacksam jag är över att få ha dom.
Dom ställer alltid upp för mig och jag bråkar verkligen aldrig med dom. Jag bor hemma hos pappa i Laxå eftersom det känns lättare att åka där ifrån till skolan, men samtidigt träffar jag ju såklart min mamma också. Hon bor i Degerfors och jobbar där. Min pappa jobbar som packare på ESAB där jag tror att dom packar in stora maskiner och lastar dom i lastbilar som kör till andra länder?
Min mamma är utbildad som sjukvårdare och jag är inte riktigt säker på vad det är hon jobbar med, pinsamt?
Men det är inom vården i Degerfors och det trivs hon med som fisken i vattnet.
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om dom, vill ni veta något annat så får ni väl fråga mig så svarar jag så gott det går.

Jag har tyvärr ingen bild på pappa här på datorn så jag visar bara en på mamma och mig på rhodos i somras :)

Dag 2 - Något om mig som folk inte känner till

Jag känner nu att jag inte kommer på något bra att skriva, men något ska jag väl kunna komma på tycker jag!

Kan ju alltid berätta för er att det absolut värsta jag vet är att spy, spelar ingen roll om jag är magsjuk eller full. Det får bara inte hända!
Jag är även själv medveten om att min stora fobi för det här är riktigt töntig, men jag kan inte komma ifrån det.
Om jag någon gång börjar må minsta illa så blir jag helt skakig i kroppen och börjar nästan gråta tillslut för jag blir så rädd och nervös.
När jag blir rädd och nervös så börjar jag bara att må mer illa och det är ju inte så bra.
Jag inbillar mig så mycket när det gäller sånt här och jag är sjukt noga med att tvätta händerna, jag vet inte hur många gånger/dag jag gör det.
Jag vågar knappt åka till Egypten ens eftersom jag hör att så många blir magsjuka där nere, största tönten är jag egentligen.
Som ni kanske har märkt här i bloggen så kanske ni har fattat att jag inte dricker och festar så mycket på helgerna?
Just precis, jag har fobi för att spy och den har kommit dom senaste två åren efter en vidrig bakfylla där jag spydde en hel förmiddag.
Säger någon av mina kompisar att den har ont i magen så är det första jag frågar: mår du illa också?
Ännu värre om någon av mina kompisar säger att den mår illa, då kan jag skrika rakt ut och springa där ifrån?

Jag är livrädd för disktrasor till och med eftersom det är så mycket bakterier i dom och det kopplar jag bara till magsjuka.
Inte ens en ny disktrasa vill jag ta i.

En till sak som jag inte klarar av är trånga utrymmen med massa människor runt omkring mig.
Ett exempel på det kan vara bussarna från skolan, är dom proppfulla så man knappt får plats att stå så får jag rent ut sagt panik.
Jag väntar hellre i 20 minuter på att nästa buss ska komma, även om det är äckligt kallt ute.
Ärligt talat så vet jag inte varför det är så, men jag blir illamående och snurrig i huvudet av det.

Jag tänkte även berätta lite om mig själv här eftersom jag kom på att jag aldrig har gjort det.
Jag heter då Amanda Forsberg och jag är 17 år, men är inne på mitt efterlängtade 18e år. Endast tre månader kvar!
Som person så tror jag att jag uppfattas som väldigt glad och sprallig vilket stämmer.
Jag skrattar åt precis allting oftast. Stunderna när jag inte gör det så är jag supersur och man får inte prata med mig eller röra mig.
Om det skulle hända så kan jag få största utbrottet och hata typ hela världen, får va glad att dom dagarna inte kommer så ofta!
Om jag får beskriva mig själv med tre ord så skulle jag välja glad, social och optimistisk. Jag gillar det.
Jag är väldigt social av mig och jag har ett behov av att alltid göra något, jag hatar att bara sitta hemma och ta det lugnt! 
Om jag gör det så finns det risk till att jag sätter mig på sängen och gråter för att jag är så rastlös, eheee..

Det blev rätt mycket som jag skrev, men är det något annat som ni undrar så är det bara att fråga!
Mina kompisar, familj och min underbara pojkvän visste redan om det här om mig skulle jag tro, men jag kom inte på nått mera.

Dag 1 - favoritplagg ur min garderob

Favoritplagget ur min garderob som för det mesta befinner sig på mitt golv måste nog vara mina pyjamasbyxor från Nottingham.
Jag köpte ett par rosa rutiga pyjamasbyxor när jag och min mamma var där för att hälsa på min syster, dom är inget annat än underbara.
Det första jag gör när jag kommer hem efter en dag i skolan är att byta om till dom, en tjock tröja och mina duntofflor. 
Dock använder jag ju inte dom till vardags när jag går till skolan osv.

Om jag ska välja ett sånt platt så måste jag nog välja min rosa (?) tröja som jag köpte på Monki nu i höstas. 
Även om den råkade krympa lite i tvätten så passar den än.
Man kan ha den till både jeans och leggins och det är inget speciellt med den tycker jag.
Det är nog det som gör att jag gillar den så pass mycket, den sticker inte ut så mycket från mängden men den är snygg för det.
Det är en enkel färg och den är grymt skön!


Något att skriva om här i bloggen

Jag gick in på Annas blogg och hittade den här, bra när jag har sån dålig fantasi!

Dag 01 – Favoritplagg ur min garderob

Dag 02 – Något om mig som folk inte känner till

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här är viktigt för mig

Dag 05 – Min utbildning

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Något jag ser fram emot

Dag 09 – En resa jag minns

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – Min största svaghet

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Min favorit-tävling

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Något jag är beroende av

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Vad gör mig imponerad?

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Detta vill jag göra innan jag dör

Dag 21 – En stund jag minns

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – Här bor jag/mitt rum

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Mina ambitioner

Dag 30 – Ettbra ögonblick

JAG LEVER

Nytt i garderoben

Why so serious?

Studiedag

Idag är det onsdag och vi har haft studiedag, helt underbart! Dagen har jag spenderat med Kalle och vi har bakat lussebullar vilket vi även lyckades med. Igår va vi inne i stan hela dagen och jag köpte dom fulaste skorna som finns, UGGS!
Men efter att vi filmat Erick ute igår så kände jag att jag behövde dom, så dom fick följa med mig hem. Sköna är dom i alla fall.
Vi gick på bio, såg på himlen är oskyldigt blå. Den va inte så bra som vi hade hoppats på, men ska inte klaga på den heller. Jag hade ju bra sällskap!

Nu är jag hemma hos Kalle, han kommer nog snart hem från sin fotbollsträning skulle jag tro.
Då ska vi äta lussebullar och kolla på tv! Imorgon bär det iväg till skolan igen.


VEM ÄR JAG?

Name: Amanda Forsberg
Age: 19
Location: Laxå (Örebro)
Photos: Canon 450d/Iphone
Education: It-media
Contact: amanda-forsberg@hot..


bloglovin
RSS 2.0